Δελτία Τύπου

09/17/09
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Σε μια χώρα που βιώνει τακτικά τα ξεσπάσματα του Εγκέλαδου, οι μελέτες και οι κατασκευές προσεισμικών ενισχύσεων των υφισταμένων οικοδομών, είναι εκ των ουκ άνευ. Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ΕΠΑΝΤΥΚ, που τα τελευταία χρόνια έχει προωθηθεί συστηματικά και τεκμηριωμένα από το ΤΕΕ και έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτό από όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία, ΟΑΣΠ, Αυτοδιοίκηση), η οργάνωση ενημερωτικών διημέρων των μηχανικών στα ζητήματα αυτά καθίσταται επιβεβλημένη.
11/17/08
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας 5-7 Νοεμβρίου 2008 στο ξενοδοχείο Caravel. Συμμετείχαν 1280 σύνεδροι που παρακολούθησαν 310 εργασίες. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος. Η λήξη του συνεδρίου έγινε με το ελπιδοφόρο σύνθημα του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπή καθηγητή κ. Γκαζέτα «Η επιστήμη είναι το μεγαλύτερο όπλο στην αντισεισμική θωράκιση».
09/01/08
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Η 4M-VK ξεκίνησε τη συνεργασία με την Engineering Intelligence για την διοργάνωση σεμιναρίων σχετικών με την εκπόνηση μελετών με το STRAD (μελέτη Ω.Σ), το STEEL (μελέτη μεταλλικών) και το GEO (γεωτεχνικές μελέτες).
06/06/08
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Η Ελληνική Εταιρία Υπολογιστικής Μηχανικής διοργανώνει το 6ο Συνέδριο υπολογιστικής μηχανικής (6th International Congress on Computational Mechanics) στις 19-21 Ιουνίου 2008 στην Θεσσαλονίκη. Θα παρουσιασθεί η ανακοίνωση "Seismic Assessment of Frame Structures with a Beam-Column Element Based on the Natural Mode Method" από τους Μ. Φραγκιαδάκη, Α. Παπαχρηστίδη και Μ. Παπαδρακάκη. Παράλληλα, η 4M-VK Προγράμματα Πολιτικού Μηχανικού είναι χορηγός των ηλεκτρονικών πρακτικών του συνεδρίου.
03/03/08
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Στο 14ο Φοιτητικό Συνέδριο Επισκευών και Ενισχύσεων Κατασκευών (20-21 Φεβρουαρίου) παρουσιάσθηκαν εργασίες στα πλαίσια του μαθήματος «Ενισχύσεις / Επισκευές Κατασκευών Ο/Σ», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Δρίτσο. Η 4Μ-VK στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια βράβευσε με χρηματικό έπαθλο την 3η και 4η καλύτερη εργασία, ενώ η 1η και 2η καλύτερη εργασία βραβεύθηκαν από τον ΣΠΜΕ.
03/22/07
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 13ο Φοιτητικό συνέδριο στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Επισκευές των κατασκευών». Οι ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Οι περισσότερες πραγματεύθηκαν τη συμπεριφορά των υλικών με έμφαση στα FRP καθώς και τη σεισμική μόνωση. Το συγκεριμένο συνέδριο καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή κου Στέφανου Δρίτσου, ηπροσπάθεια του οποίου είναι αξιέπαινη και αξίζει της μεγαλύτερης στήριξης. Με χρηματικό έπαθλο βράβευσαν ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας την πρώτη και δεύτερη εργασία και η 4M-VK Προγράμματα Πολιτικού Μηχανικού την τρίτη και τέταρτη. Η 4MVK, που εκπροσώπησε ο κος Αριστείδης Παπαχρηστίδης ο οποίος απέμεινε και τα βραβεία, στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε επιστημονική προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση και προώθηση της γνώσης θεμάτων Πολιτικού Μηχανικού.
12/03/06
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της αυτόνομης εφαρμογής EC2/EC8 για το GT.STRUDL από την
4Μ-VK. Η εφαρμογή παρουσιάσθηκε σε ειδική εισήγηση με τίτλο "Eurocode 2 and
Additional Modeling Facilities for GT.STRUDL" από τον Αριστείδη Παπαχρηστίδη, Πολιτικό
Μηχανικό, στο "XI Meeting of the European Users of the GT.STRUDL System”, που έγινε
στις 2 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο.
10/28/06
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της 4M-VK ΕΠΕ Προγράμματα Πολιτικού Μηχανικού στο 15o Συνέδριο Σκυροδέματος, που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη, στις 25-27 Οκτωβρίου 2006, τόσο στην οργάνωση όσο και στην παρουσία της ως εκθέτης.
04/08/05
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της εταιρείας 4M-VK στην Ημερίδα Παρουσίασης Προγραμμάτων Πολιτικού Μηχανικού που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με θέμα «Τεχνικό Λογισμικό Ανάλυσης και διαστασιολόγησης Κατασκευών» την Πέμπτη 7 Απριλίου 2005.
11/15/04
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Με επιτυχία στέφθηκε η, σταθερή, συμμετοχή της 4Μ-VK στις ετήσιες εκθέσεις τεχνικού
λογισμικού, INFOSYSTEM 2004 (Θεσσαλονίκη, ΔΕΘ, 7-10/10/2004) και ΣΕΤΕΛ 2004 (Αθήνα,
Αίγλη Ζαππείου, 12-14/11/2004).

Προηγούμενη σελίδα: Ενημερώσεις TIMBER
Επόμενη σελίδα: Χορηγίες