Επιστήμη Πολιτικού Μηχανικού

4M-VK Forum
Ημερομηνία Κυρ Δεκ 17, 2017 4:16 am

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 183 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αντισεισμικά συστήματα για τεστ STRAD.RC του seismic
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 01, 2017 2:02 pm 
Χωρίς σύνδεση
level: max
level: max

Εγγραφη: Πέμ Σεπ 22, 2011 11:52 am
Δημοσ.: 176
Υπάρχουν οι μέθοδοι σχεδιασμού όπως είναι αυτή του βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU&t=18s και υπάρχει και η μαθηματική τεκμηρίωση.
Στο πρώτο είμαι εφευρέτης στην μαθηματική τεκμηρίωση είμαι σκράπα. Όμως δεν είπα ποτέ ότι η δουλειά μου είναι να βρίσκω διατομές. Είπα ότι σας δείχνω τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε. Το τι νούμερο παπούτσι θα φοράτε αυτό το ξέρετε εσείς. Εγώ έκανα ανάλυση κατεύθυνσης των σεισμικών φορτίσεων και είδα ότι εκεί που τις οδηγείται εσείς είναι πάρα πολύ ανίσχυρες περιοχές γιατί τις οδηγείται πάνω στο κτίριο. Η δική μου μέθοδος παραλαμβάνει τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού και τις οδηγεί μέσα από τον κατακόρυφο κορμό των υποστυλωμάτων από εκεί που προήλθαν δηλαδή μέσα στο έδαφος.
Δύσκολο να το καταλάβεις .... όταν όμως το καταλάβεις θα δεις και το μονοπάτι που σας δείχνω. Οι διατομές χάλυβα και σκυροδέματος που απαιτούνται για να δουλέψει το δικό μου σύστημα είναι δική σας δουλειά και είναι καθαρά θέμα διαστασιολόγησης. ....
Σπούδασα στην μέση εκπαίδευση με ειδίκευση μηχανοτεχνίτης και εργοδηγός δομικών έργων. Αυτό σημαίνει ότι έμαθα μόνο τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ξέρει ένας μηχανολόγος μηχανικός και ένας πολιτικός μηχανικός. Έμαθα όμως και κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί. Έμαθα ταυτόχρονα σχέδιο μηχανολογικό και αρχιτεκτονικό τα οποία περιλαμβάνουν και μαθήματα ανάλυσης της κατεύθυνσης των δυνάμεων. Το σχέδιο είναι ένα μάθημα που ή το ξέρεις ή δεν το καταλαβαίνεις. Στο σχέδιο πάντα ήμουν μαθητής του 20. Ποιος από εσάς ξέρει και μηχανολογικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο μαζί?
Η πατέντα μου βασίζεται πάνω στην γνώση αυτών των προδιαγραφών της ανάλυσης ανά κατεύθυνση των δυνάμεων του μηχανολογικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Αυτό έμαθα αυτό ξέρω να κάνω.
Η αντοχή υλικών και η μετέπειτα μαθηματική διαστασιολόγηση με τις προδιαγραφές των απαιτούμενων υλικών της ευρεσιτεχνίας είναι δική σας δουλειά.
Πολλές φορές κάποια αντικείμενα έρευνας εμπλέκουν παραπάνω από μία επιστημονικές κατηγορίες. Τότε λέμε ότι έχουμε ένα διεπιστημονικό πεδίο ή αντικείμενο. Η πατέντα μου έχει διεπιστημονικό πεδίο διότι περιλαμβάνει μηχανολογικό εξοπλισμό, στατική μελέτη κτιριακών και άλλων δομικών έργων, και γεωλογική έρευνα.
Το κυριότερο όμως για την σύλληψη μιας ιδέας είναι να έχεις σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και των προβλημάτων και όχι απλά την καθαρή γνώση μιας πεπατημένης επιστήμης.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αντισεισμικά συστήματα για τεστ STRAD.RC του seismic
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 28, 2017 9:26 pm 
Χωρίς σύνδεση
level: max
level: max

Εγγραφη: Πέμ Σεπ 22, 2011 11:52 am
Δημοσ.: 176
ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Pars ... C540%2C783
Όταν το υποστύλωμα είναι σχεδιασμένο με πεδιλοδοκούς και ο οπλισμός του σταματάει μέσα σε αυτούς τότε είναι μοιραίο όλες οι πλάγιες φορτίσεις του σεισμού να οδηγούνται μέσο των ροπών του κόμβου πάνω στα φέροντα στοιχεία κάμπτοντας τον κορμό τους προκαλώντας την ελαστική παραμόρφωση και με την αύξηση της προσφοράς σεισμικής ενέργειας περνάνε σε ανελαστικές παραμορφώσεις.
Η αμφίπλευρη πάκτωση των κόμβων της ανώτατης στάθμης ενός επιμήκους υποστυλώματος με το έδαφος κάτω από την βάση μέσο μηχανισμών τύπου πάκτωσης και έντασης αποτρέπει α) την ροπή ανατροπής του β) την ελαστική παραμόρφωση του κορμού των φερόντων στοιχείων γ) το αμφίπλευρο ανασήκωμα της βάσης του καθώς και των κόμβων της ανώτατης στάθμης διατηρώντας την καθετότητά του κατά την διάρκεια του σεισμού διότι εκτρέπει τις πλάγιες φορτίσεις του και της μεταφέρει μέσα από την εγκάρσια ισχυρή δομή του μέσα στο έδαφος. Η αντίθεση των δυνάμεων αφενός από το αρνητικό πρόσημο της εντάσης του μηχανισμού ως προς την ροπή ανατροπής εφαρμοζόμενη πάνω στο ανώτατο άκρο του υποστυλώματος προερχόμενη από το έδαφος και αφετέρου η αντίδραση του εδάφους ( καθώς και του άλλου μηχανισμού ) ως προς τα θλιπτικά στατικά φορτία στο αντικριστό κάτω μέρος τις βάσης του, εκτρέπουν μέσα από την εγκάρσια ισχυρή δομή του τα φορτία του σεισμού και τα μεταφέρουν μέσα στο έδαφος δηλαδή τα επιστρέφει μέσα σε αυτό από το οποίον προήλθαν. Επίσης ο τένοντας αντιδρά στον λυγισμό ο οποίος του δημιουργεί εφελκυστικές εντάσεις διότι τείνει στην επιμήκυνση του αποτρέποντας κατ αυτόν τον τρόπο την ελαστική παραμόρφωση των φερόντων στοιχείων.
Κατ αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι παραμορφωτικές ιδιομορφές του φέροντα οργανισμού που είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού. Και με την κατάλληλη διαστασιολόγηση, πάκτωση όλων των άκρον,μορφοποίηση και σωστή τοποθέτηση των επιμήκη υποστυλωμάτων επί του φέροντα οργανισμού σταματάμε και τον στρεπτομεταφορικό λυγισμό των ασύμμετρων κατασκευών.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αντισεισμικά συστήματα για τεστ STRAD.RC του seismic
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 21, 2017 6:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
level: max
level: max

Εγγραφη: Πέμ Σεπ 22, 2011 11:52 am
Δημοσ.: 176
Η πατέντα δημοσιεύθηκε στο Efevresi.gr http://www.efevresi.gr/%ce%b1%cf%80%cf% ... %bc%ce%b1/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 183 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group